Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Görülesi Bayramı Göremeden Gittiler
Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi, Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü, Ünye Kent Konseyi ve Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneğinin Organizasyonuyla her yıl geleneksel olarak kutlanan 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı Şenliği her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Görülesi Bayramı Göremeden Gittiler

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda çok renkli görüntüler sergilendi. Ancak, meydanda oluşturulan alanın bariyerlerle kapatılarak protokole ayrılması, çocuklarıyla birlikte arka planda kalan vatandaşların gösterileri izlememeleri nedeniyle hüsranla sonuçlandı.

Çoğu vatandaş da gösterileri izleyebilmek için buldukları sandalyelerin üzerine çıkarak gösterileri izlemeye çalıştılar. Programı izleyemeyen vatandaşlar, “Bu bayram çocuk bayramı ve çocuklarımız hiçbir şey göremediler. Çocuklara armağan edilen bayramda çocuklarımız değil, protokoldeki insanlar eğlendiler. Tek isteğimiz, Ata’mızın tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu güzel bayramın bize yakışır şekilde statlarda yapılması. Bu kadar emek verilerek düzenlenen böylesine renkli bir bayramın statta ya da en azından kapalı spor salonunda yapılmasını isterdik.” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

 

Halk Oyunları Damga Vurdu

Ünye Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Çocuk Oyunları şenliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanarak,  geçmişten günümüze gelenekselleşen oyunlar gösterildi.

Şenlik ilk olarak Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda halk oyunları gösterileri ile başladı. Şenlikte yerli halk oyunları ekiplerinin yanı sıra Gürcistan halk oyunları ekibi de gösterilerini sergiledi. Halk oyunlarının ardından oyunlara geçildi.

Geçmişteki Milli Oyunlarımız Günümüz Çocuklarına Tanıtıldı

23 Nisan Geleneksel Çocuk Oyunları şenliğinde geleneksel oyunlarımızı geleceğe taşımak ve yaşatmak adına gösteriler yer aldı. Ünye Cumhuriyet meydanında mendil kapmaca, ip atlama, sek sek, çember çevirme, güvercin taklası, Birdirbir ve Ünye’nin bir diğer yöresel oyunu tentürük oynandı.

23 Nisan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinin en dikkat çeken bölümü ise her zaman olduğu gibi bilyeli araba yarışıydı. Yarışın startını Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve protokol üyeleri verdi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Türkiye’de en farklı kutlamaları gerçekleştiriyoruz. Gelenksel Çocuk Oyunları şenliğimizde yerli ve milli olan oyunlarımızı tanıtarak, çocuklarımızın eski ile yeni arasında bağ kurmalarını ve değerlerimize sahip çıkmalarını amaçlıyoruz” diye konuştu.

Haber / Meral Korkmaz




Kaynak: Görülesi Bayramı Göremeden Gittiler

Editör: ünye vizyon gazetesi

Bu haber 736 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI